Tartós minta, gyönyörű színek

Mintáink transzfertechnikával kerülnek a ruháinkra.

Több oka van, hogy miért ezt a technikát választottuk. Ha már böngészted az oldalunkat, biztosan találkoztál már néhány képpel, amik a mintás ruhákról készültek. Ha még nem, itt van néhány:

dsc_2067-small dsc_2101-small IMG_2744 IMG_2743

Meseszép színek mosolyognak rád a ruhákról. Bátran merem állítani, hogy ezek élőben még sokkal szebbek.

Ezek a varázslatos színek egy speciális led nyomtatóval kerülnek a transzferpapírra.

transzferálás

Eleinte többször előfordult, hogy elfelejtettük tükrözni a mintát. Ilyen lett az egyik eredmény, mert persze csak utólag vettem észre, mikor már rajta volt a ruhán.

tükör transzfer

Itt már a javított változat:

transzfer

Bizony az is megtörtént eset, hogy a megrendelő neve rajta maradt a nagy sietségben a papíron. Merthogy minden mintára, ami Emkétől jön, Kriszta kolléganőm ráírja a megrendelő nevét és a pontos ruhaméretet, hiszen ezek egyedi darabok.

Túl vagyunk a minta nyomtatásán. Már melegszik a hőprés. Ez egy speciális “vasaló”, amit be lehet állítani a megfelelő hőmérsékletre, és a nyomóerőt is lehet szabályozni, hogy milyen erővel nyomja össze a két lapot.

Először alacsonyabb hőmérsékletre állítom, és a kinyomtatott lapot az alsó tálcára teszem, majd erre jön a másik papír. Következik egy préselés. Ekkor kerül a ragasztó a nyomtatott mintára.

transzfer transzfernyomás transzfernyomás

Újra melegszik a prés.

dsc_1585

Ezúttal jóval magasabb hőmérsékleten kell dolgozni. Most várok egy negyed órát… Meleg a prés. Ráteszem a mintázásra váró ruhát, erre a mintát, majd lezárom a prést.

Hidegen kell leválasztani a papírt a mintáról. És íme, a gyönyörű színek:

dsc_2056-small

Még egy utolsó simítás, és kész is van. A ruci újra melegedni megy, ezúttal már a mintával. Az idő letelte után még jobban az anyag szálai közé ivódik a festék. Még forrón megnyújtogatom az anyagot, hogy a minta rugalmas legyen. Ezért nem fog megrepedni a későbbiekben.

A gyártó max. 40 fokon ajánlja mosni a mintás ruhákat, és azt írja, hogy messzire kerüljük vele a szárítógépet. Így sokkal tartósabb lesz a minta.

Kattints, és válogass a szebbnél szebb minták közül! http://www.tunderruha.hu/214-mintas-bodyk